Dvanáct Sošek Almiru Krátke Príbehy – 002

Elduin Mirven, elf pochádzajúci zo suchších oblastí, sa po odsťahovaní z veže svojho kúzelníckeho majstra ocitol v neďalekej zaprášenej dedine menom Emdra. Po dlhých rokoch učenia to bola vítaná zmena. Každý so štvorice žiakov, ktorý dnes opustili vežu, sa vydal iným smerom. Majster usúdil, že mladí elfovia sú pripravení ovládať svoju mágiu. On sám bude niekoľko rokov opäť meditovať a možno presunie vežu na iné miesto. Ako to dokáže im neprezradil.

V dedine sa Elduin zastavil u Kelita, obchodníka so zmiešaným tovarom, kde nakúpil zásoby na ďalšiu cestu. Pri platení si všimol zvláštnu kúzelnícku palicu s podivnými znakmi. Menšiu ako jeho ale o to vzácnejšiu. Vo väčšom meste by ju mohol predať za trojnásobok. Mal však hlboko do kapse tak začal zjednávať. Musel si však pohnúť, v obchode sa pohybovali viacerí zvedavci a obchodníci z karavany, ktorá sa tu zastavila.

Hod d100 na Bargain (základ 52%): padlo 32 = úspech.

Kelit sa ukázal ako schopný obchodník. Viac ako zjednávaniu sa však venoval plnému obchodíku a pozorovaniu zákazníkov. Elduin to využil a o chvíľu odchádza s kúzelnou palicou a úsmevom na perách. V mešci mu ale veľa nezostalo.

{Elduin Mirven alias Škorpion}

Pridaj komentár